Amikor a terhességgel, terhes nővel, vagy most megszületett babáról álmodunk az mindig aggasztó. A terhességgel kapcsolatos álmok érzelmi, lelki, pszichológiai és interperszonális álmok. A terhességgel kapcsolatos álmoknak sokszor nincs is közük a várandós anyukákhoz, a szülőkhöz, vagy akár a gyerekekhez, sem a babaváráshoz.

Álomfejtés terhesség jelentése

Ha jelenleg terhes, akkor észre fogja venni, hogy az álmok megváltoznak. A nők sokszor a terhesség alatti álmokra sokkal jobban visszaemlékeznek, mint amikor nem voltak terhesek. Miért van ez? A terhes nők hormonális változásokon mennek keresztül. Sokkal gyakrabban van szükségük az alvásra és sokkal több olyan dolog van az életükben, amit fel kell dolgozniuk. Felfokozott álmok és megnövekedett álom vár a terhes nőkre. A terhesség 1. és 2. harmadában a nők sokkal többet álmodnak a termékenységről (kertek, gyümölcsök, virágok, tojás) és magzatvízzel kapcsolatosan a vízzel, a hallal és az úszással. A 2. trimeszterben az álmok folyamatosan tükrözik a változásokat az anyai test és magzat fejlődésében. Amikor kis lényekkel álmodnak, akkor az tükrözheti a magzatot és jelezheti annak fejlettségét. Nagyon sok anya beszámolt arról, hogy egyre összetettebbek az álmok. A harmadik trimeszterben az álmok sokkal jobban megmutatják a babát, tükrözik az anya gondolatait az anyaságról. Ilyenkor a félelmek és a szorongás is előjön a gyermekneveléssel kapcsolatban.

Álomfejtés terhesség jelentése

Álomfejtés terhesség jelentése

A terhesség és a munka

Munkával kapcsolatban álmodni terhesség alatt kemény munkát és a munkaerőt kérdőjelezi meg. A szülés és az álom összefügghet, hiszen a szülés újdonság, egy álom valóra váltása. Az álom tükrözheti a személyiségünk változását, amely kapcsolódik a gyermek fejlődéséhez és az önállósághoz is. A munka tulajdonképpen a félelmeket és a szorongásokat tükrözik.  Ikerszülésről álmodni Az ikerszülés kimondottan erős szimbóluma a gyermekvárásnak, de annál nagyobb valószínűséggel képviseli a belső konfliktusokat. Az ikrek gyakran két szemben álló felet képviselnek. Ilyenkor el kell gondolkodni azok előléptetnek-e a munkahelyen vagy nem? Jó-e az hogy nincsen gyermekünk vagy rossz?

Hármasikrek születésével álmodni

Ez teljesen más vonatkozással bír, mint az ikergyermekek születése. A hármas szám nagyon sokszor előfordul a vallásokban és a kultúrákban. Ha hármasikrekkel álmodunk érdemes felfedezni, hogy ez mit jelenthet. Atya, Fiú és Szentlélek? Anya, apa, gyerek? Múlt, jelen, jövő?  Ha a múlt, a jelen és a jövő, akkor érdemes a jelenlegi döntéseket és az elérendő célokat latba vetni. Vegyük elő azt, amit megtanultunk. Reagáljunk másképpen a múltra és arra gondoljunk mi vár most ránk? A hármas ikrek utalnak a különböző irányokra, azokra a dolgokra, amelyek befolyásolnak bennünket. A hármasikrek megtanítanak bennünket, hogy tanuljunk a múltból, azt tartsuk meg a jelenben és vegyük alapul a tervezéseinknél a jövőre nézve.

Ha álmunkban szülünk és más is szerepel az álomban, mint a baba

Ha a szüléssel vagy a terhességgel álmodunk és nem csak a baba van az álomban, akkor a szorongások a gyerek egészségi állapotával kapcsolatosak. Ez az álom vonatkozhat a növekedésre, fejlődésre, egy ötletre vagy egy új projektre is. Bizonytalanságot jelenthet az önkifejezésünkben és félelmet a megítélésünkben. Ha az álomban a szülés undorító és visszataszító, akkor az az álom tükrözheti azt, amitől éppen tartunk. tartunk attól, hogy mások hogyan ítélkeznek felettünk, vagy nem fogadjuk el a változást, illetve tükrözheti az álmodó belső énjét is.

Pozitív terhességi teszt álomban

Ha valaki terhességi tesztet vesz álmában, akkor az álom minden bizonnyal a teherbeesés reményével áll összefüggésbe. Arra is utalhat, hogy egy fontos projekt halad előre, fejlődik, és végül befejeződik. Ha ez az álom zavarba ejtő, akkor nagyon fontos elgondolkodni azon, hogy szeretnénk-e valaha gyermeket az életünkben. Felül kell vizsgálni az életünket, a nőt, az anyát. Az álom kapcsolódhat a pszichéhez, a karrierhez, a családhoz és a társadalmi életünkhöz is.

Terhes nő álmodik haldokló babával

Ha egy terhes nő, vagy aki azt szeretné, hogy gyermekáldás elé nézzen, haldokló babával álmodik, az azt jelenti, hogy az álom kapcsolódik az állandó félelmekhez, aggodalmakhoz és a szorongáshoz. A haldokló baba egy haldoklót szimbolizál, azaz nem tudja sikeres lesz-e a terhessége. Az álmodozó életet is szimbolizálhatja ez az álom. Az álom megmutatja, hogy a nő törékeny és sebezhető és ezzel a hétköznapokra irányítja a figyelmet.

A baba meghal szülés közben

Ha az álmodó éppen egy terhes nő, akkor az álom kapcsolódik a félelmeihez, aggodalmaihoz és a szorongásaihoz. A haldokló baba valamilyen módon kapcsolódik a való élethez, azaz az tele van ígéretekkel, amelyekről úgy gondoljuk, hogy idő előtt véget érhetnek. Elképzelhető, hogy egy ígéretes kapcsolat végét jelenti, vagy egy állásajánlat elvesztését.

Várandós anya halálával álmodni

Ha az álmodó terhes, vagy azt szeretné, hogy terhes legyen, akkor az álom itt is kapcsolódik a félelmekhez, az aggodalmakhoz és a szorongásokhoz. Az álom szimbolikusan jelentheti azt, hogy az álmodó nagy áldozatokat hoz, mégpedig úgy, hogy közben a saját igényeit hanyagolja el. Az anya halála régen valami újat is jelentett, valamit, ami átadja a helyét az újnak.