A kutya az álmokban az intuíciót, hűséget, nagylelkűséget, a védelmet szimbolizálja. Az álom azt sugallja, hogy erős értékek és jó szándék az, ami lehetővé teszi azt, hogy a világ előre menjen, tulajdonképpen út a sikerhez. A kutya jelenthet személyt is aki, pontosan ezeket a tulajdonságokat tudja megmutatni nekünk az életben. Alternatív megoldásként a kutya egy készséget is jelenthet, amelyet lehet, hogy figyelmen kívül hagytunk.

Mit jelent kutya támadással álmodni?

Ha a kutya morog és vicsorog, az valamilyen belső konfliktust jelez valamint árulást és megbízhatatlanságot. Ha egy kutya beteg álmunkban az egy elhanyagolt baráti kapcsolatot jelez.

Álmoskönyv kutya halál jelentése

Ha a kutya halott vagy haldoklik, az veszteséget jelent. Elveszíthetünk egy jó barátot vagy az ösztöneink cserben hagynak. A kutya az életben a hűség szimbóluma is, hiszen az ember legjobb barátja. Ha álmunkban kutyát etetünk, az azt jelzi, hogy valamilyen készségünket vagy tehetségünket ápolni kell. Több időt és energiát kell ráfordítanunk valamire, nagyobb erőfeszítéseket kell tennünk valamiért. Ha álmunkban egy kutya a hátunkon van, és nem tudjuk leszedni onnan, az azt jelzi, hogy valaki ránk akaszkodott, akitől nem tudunk szabadulni. Talán az illető nagyon erőszakos és mi túlságosan függünk tőle. Ha álmunkban egy kutyát kergetünk, az valakinek a hűségét jelzi irányunkba.

Álomfejtés kutya jelentése

Álomfejtés kutya jelentése

Álomfejtés kutya jelentése

Ha kutyaugatást hallunk álmunkban az kedvetlenséget és fontoskodást jelez. Az álom utal a való életre is, hogy kedvesebben sokkal több mindent el tudunk érni, mint kiabálva. Az ugatás utalhat boldogtalanságra és elégedetlenségre a kapcsolatunkban. Ha álmunkban megharapja egy kutya a lábunkat, azt sugallja, hogy elvesztettük egy képességünket, nincsen meg az egyensúly az életünkben. Lehet, hogy vonakodva akarunk egy új helyzetet elfogadni vagy nem kívánunk előre lépni, hogy céljainkat megvalósítsuk. Ha a kutya a kezünket harapja meg az a hűtlenséget szimbolizálja. Ha álmunkban mást harap meg a kutya az árulást jelez. A boldogan ugató kutya az örömet és a társadalmi befolyásolást jelzi. Ha két kutya elégedetten nyalogatja egymást, az kölcsönös megértést és egy élvezetes kapcsolatot jelez.

Ha álmunkban éppen kutyát vásárolunk, az azt jelzi, hogy mi is mindent meg akarunk vásárolni. A barátokat, az elismeréseket és a szívességeket is. Alternatívaként azt is sugallhatja, hogy meg szeretnénk találni a számunkra megfelelő társaságot. Ha egy kutya áthatva tekint ránk álmunkban, azt jelenti, hogy nehézségek várnak ránk és meg kell oldani egy helyzetet vagy egy problémát. Ha álmunkban elzavarunk egy kutyát, akkor a döntéseinket és a választásainkat felül fogjuk bírálni és nagy valószínűséggel hűtlenek leszünk. Alternatívaként egy barátságot is elutasíthatunk. A kutyagázolás álmunkban azt jelzi, hogy szeretnénk segíteni egy baráton, de érezzük, hogy az elárul bennünket. Ismerőseink nem támogatnak bennünket.

Álomfejtés kutya kerget

Ha álmunkban futunk egy kutya után, akkor keressük a hozzátartozást, bármit, ami a családdal kapcsolatos. A kutya ebben az esetben szimbolizálhat családtagot, gyermeket, testvért is. Úgy érezzük, hogy meg kell őt védenünk, nehogy bántódása essen. Álmunkban kutyára lépni új barátságot kapcsolatot jelez. Álmunkban egy kutya megharap bennünket, az jelzi azt, hogy ki akar minket használni egy barátunk.

Németjuhász kutyával álmodni

A figyelmességet és a védekező ösztönt jelzi ez az álom. Ha egy németjuhász kutyával edzünk álmunkban, azt jelzi, hogy nyitottak vagyunk az új ötletekre, de könnyen befolyásolhatók is vagyunk. Keressük a megnyugtató megoldást.

Prérikutyával álmodni

Egy föld alatti közösségre utal, az álom utalhat arra, hogy ellenkezünk valami ellen, ami az erkölcsi normánkkal nincsen összhangban.

Harcoló kutyákkal álmodni

Két kutya harcát látjuk álmunkban az egy kétségbeesett elutasító magatartást sejtet. Szégyelljük is magunkat és az álom utal az összeférhetetlenségre is önmagunkkal, vagy valakivel szemben. Ezt a helyzetet sürgősen meg kell oldani.