Macskát látni álmunkban az a függetlenségünket jelzi több területen is. Ilyen a gondolkodás, kreativitás, hatalom. Ha megjelenik álmunkban, balszerencsét is okozhat. Az álom megfejtése attól is függ, hogy kedveljük, vagy nem a macskákat. A macska jelezheti azt is, hogy valaki a környezetünkben csaló. Ha a macska az álmunkban agresszíven viselkedik, akkor nagy valószínűséggel problémánk van önmagunkkal. Ha a macskától álmunkban megijedünk, akkor félünk a saját nőiességünktől a való életben. Az elvesztett farkú macska a függetlenségünk, önállóságunk elvesztésére utal.

Álomfejtés macskaharapás

A harapó macska szimbolizálhatja a falánk nőstényt. Az életünkben valószínűleg olyan dolgok vannak, amelyek nem nagyon sikerülnek, sok a frusztráció. Igényeljük a függetlenségünket és a hatalmunkat.

Álomfejtés macska jelentése

Ha egy macska megkarmol bennünket álmunkban, akkor az arra utal, hogy egyáltalán nem félünk a fenyegetéstől.

A fekete macska arra utal, hogy ha tapasztalunk is némi félelmet, akkor is higgyünk magunkban. Ha a fekete macska az álom közben harap, karmol vagy támad, akkor még erősebben utal arra, hogy fontos a hit és rá kell jönnünk, hogy mit sugall számunkra. A fehér macska a nehéz időket jelzi.

Ha a macska megöl egy pókot, akkor a ravaszságot és a csábító nőiességet sugallja, nem pedig a nyílt és őszinte viselkedést a szerelemben.

Álomfejtés macska jelentése

Álomfejtés macska jelentése

Döglött macska álomban

Döglött macskával álmodni vagy azt hallani álmunkban amint éppen megölnek egy macskát, azt jelenti, hogy a függetlenségünket néhány területen veszély fenyegeti. A környezetünk nem hajlandó elismerni a nőiességünket.

A játszó macska a vidám természetünkre utal, így minél előbb a játékos oldalunkat kell előtérbe helyezni.

Ha test vagy láb nélküli macska jelenik meg álmunkban, azt jelenti, hogy korlátozott a függetlenségünk. Ne tévesszen meg bennünket az, hogy szabadnak érezzük magunkat.

Két egyforma macskával álmodni azt sugallja, hogy meg kell teremtenünk az egyensúlyt a saját igényeink és mások szükségletei között. Vigyázzunk magunkra és ne állandóan mások dolgai miatt aggódjunk.

Amikor ezer macska szaladgál a házunkban, az jelzi az irányt az életünkben. Nagyon sok minden van jelen az életünkben és jelzi, hogy csak a fontos dolgokkal szabad foglalkoznunk.

Ha kétfejű a macska, akkor határozatlanságot jelent.

Macska szemével álmodni

A macska szeme az utat jelzi, néhány sötét és nyugtalanító problémával kapcsolatban. Nagyon egyszerű lesz megtalálni a kivezető utat. Érdemes ravasznak lenni az elkövetkezendő időszakban. A ragyogóan kék szem azt jelzi, hogy mindent több nézőpontból is meg kell vizsgálni. Az álom egy megvilágosodást jelent, aminek segítségével a félelem és a szorongás meg fog szűnni, de azt is jelzi számunkra, hogy félünk az igazságtól.

Egy alom macskával álmodni

Szimbolizálhatja az ötleteinket és a kérdéseinket egy-egy dologgal kapcsolatban. Jelezheti azt is, hogy van egy olyan személy az életünkben, akire nem érdemes időt pazarolnunk, de utalhat arra is, hogy fontos az ötleteink és a terveink között fontossági sorrendet felállítanunk, mert így elvész minden. Az újszülött macskák száma utal arra, hogy az ötletünk mikor fog körülbelül megvalósulni, jelzi az idejét.

Álmunkban simogatjuk a macskát

Ez valamilyen hír eljövetelét jelzi, amely zavart fog okozni az életünkben. Az ősi álom szótárak szerint a macska piszkos állat és egy barátunk fel fog épülni a hosszadalmas betegségéből. Macskanyávogást hallani hamis barátokat jelez. Sikoltozó macska azt jelzi, hogy valaki megbántott minket az életben.

Amikor egy macskát elveszítünk álmunkban, azt jelentheti, hogy valaki el fogunk veszíteni, aki közel áll hozzánk. Azonnal tanácsot kell kérnünk valakitől.

Macska nyakörv

Jelzi, hogy korlátozottak lesznek a lehetőségeink és közvetlenül kapcsolódhat az álom a komfortzónánkhoz. Nehézségekre számíthatunk az életben és a hatalommal túlságosan könnyedén fogunk bánni. Ha a macska egy farmon van álmunkban, akkor azonnal nyaralást kell beiktatnunk és vidékre utaznunk. A macskaeledel pedig a jobb lehetőségek felbukkanását jelezheti.

A macskákkal való álmoknál is nagyon fontos, hogy össze tudjuk kapcsolni a jeleket a való életünkkel, megtaláljuk a szükséges összefüggéseket és szenteljünk időt arra, hogy tényleg meg tudjuk fejteni az álmainkat.