Az egyik leggyakoribb kígyóval kapcsolatos álom az, ha megharap bennünket egy kígyó. Az állatokkal való álmok között legtöbbször a kígyó szerepel. A kígyók bonyolult szimbólumok, hiszen pozitívan és negatívan is értelmezhetők. Ahhoz, hogy megértsük az álmot, fontos figyelembe vennünk a saját személyes tapasztalatainkat a kígyókkal és a kígyó kultúrához való viszonyát. Például, ha kezünkben tartunk egy kígyót, akárcsak egy kis állatot, akkor az az álom nem bír semmilyen jelentéssel. Ha viszont mint személy utáljuk és rettegünk tőlük álmunkban, akkor igen. A kígyó nagyon erős szimbólum a különböző kultúrákban is. Nagyon fontos az álmok megfejtése szempontjából a kulturális háttér is, hiszen csak így tudjuk értelmezni a kígyó álmot.

Álomfejtés kígyó jelentése az álmainkban

Álomfejtés kígyó jelentése

Álomfejtés kígyó jelentése

A kígyó utalhat félelemre

Ha túl sokszor álmodunk kígyóval, az utalhat félelemre. A kígyó kiszámíthatatlan állat, ezért ha vele álmodunk, akkor érdemes felkészülni arra, hogy az életünkben is be fog következni valami kiszámíthatatlan dolog. Egy olyan dolog, amit nem lesz módunkban kordában tartani.

A kígyó jelenthet rejtett veszélyt

Mivel a kígyókat sokszor észre sem lehet venni, csúsznak a bokrok alatt, így szimbolikusan is rejtett fenyegetést jelentenek vagy akár árulást is. A kígyó mindig lesben vár a tökéletes alkalomra, hogy megtegye a szükséges lépést. Ha kígyó harap meg bennünket álmunkban, az figyelmeztetés számunkra, hogy az életben veszély közeledik, ami még nem került a felszínre, nem valósult meg. Ha bébi kígyót látunk, az jelentheti azt, hogy a ránk leselkedő veszélyt alábecsülhetjük. Ha megöljük a kígyót, vagy ha halott kígyót látunk, akkor azt jelenti, a veszély már elmúlt, vagy már mi magunk megszüntettük.

A kígyó utalhat tudatalattinkra

Mivel a kígyó a talajon él és ott csúszik, így a kígyó képviselheti a tudatalattinkat. Előfordul, hogy a kígyó éppen a vízben csúszik, ez tükrözheti az érzelmeket. Ha a kígyó álmunkban egy dobozban van, akkor nem vagyunk képesek a dolgok elfogadására, amelyeket pedig tudat alatt érzünk. A kígyó álom mindig valamilyen rejtett üzenetet hordoz és figyelmeztet valamire.

Álomfejtés kígyó és a kísértés

A Fraudi irányzat szerint a kígyó egy fallikus szimbólum és kísértést jelent továbbá elfojtott gondolatokat, nyers energiát. Ha a kígyót ágyban látjuk, az arra utal, hogy legyőztek minket, vagy fenyegetve vagyunk. Lehet, hogy tapasztalatlanok vagyunk, vagy csak egyszerűen nem tudunk lépést tartani partnerünkkel. Ha félünk a kígyótól, az jelentheti azt, hogy félünk az intimitástól magától vagy az elkötelezettségtől. Ha álmunkban élő kígyót eszünk az már az intimitás beteljesülését jelenti, de életünkből hiányzik az érzékiség és a szenvedély.

Fehér kígyóval álmodni érzéketlen emberre utal

A kígyó, mint metafora az álmunkban, mint érzéketlen, gonosz és kegyetlen személyként tüntethet fel bennünket. Ebben az esetben a kígyó megpróbál bennünket megharapni vagy megölni. Előfordulhat az is hogy a kígyó emberré változik álmunkban. Az álmok azt jelentik, hogy nem bízunk meg senkiben és félünk attól, hogy valaki vagy valakik megismerjék a valódi érzéseinket.

Piros kígyóval álmodni utalhat változásra, átalakulásra

A kígyók gyakran vedlenek, ez utalhat álmunkban egy átalakulásra, változásra is. Ha álmunkban pozitívan jelenik meg a kígyó, az jelenthet pozitív változást, megújulást, növekedést, tudást vagy bölcsességet. Ilyenkor arra kell gondolni, hogy a való életben min szeretnénk változtatni. Ha piros kígyóval álmodunk az tüzes szenvedélyt jelent. Ha a kígyó harcias, akkor harcolnunk kell a változásért.

A kígyó és a gyógyulás

Egyes kultúrákban a kígyóra úgy tekintenek, mint a gyógyulás szimbólumára. Végtére is, a mérges kígyók adnak számunkra ellenszereket. A kígyót így szó szerint hasznosítjuk és védelmet jelent a betegségekkel szemben. A kígyókkal már a bibliai események kapcsán is találkozhattunk Mózessel kapcsolatban. Asclepius a görög gyógyító volt az, aki a kígyók segítségével gyógyított. Tény, hogy a kígyó egy orvosi szimbólum, egy gyógyító erejű szimbólum.

Az álmok nagyon bonyolult gondolatokat is jelenthetnek így érdemes mindig a való élettel kapcsolatban keresni az összefüggéseket.