Kihulló foggal álmodni sokféle jelentéssel bír, így érdemes a legtöbb eshetőséget alaposan átgondolni, hogy rájöjjünk, mit is jelenthet álmunk.

A kihulló vagy a kieső fogak, esetleg a letörő, töredező fogak a leggyakoribb álmok között szerepelnek. Egy tipikus álomban a fogak kihullanak, vagy letörnek, még ha csak gyöngéden is érünk hozzájuk. Álmainkban az is előfordulhat, hogy görbén nőnek ki a fogak, vagy egyszerűen elkezdenek rohadni, szuvasodni. Az ilyen álmok sokszor szörnyűek és megdöbbentők is egyben. Sokszor ezek az álmok még napközben is visszatérnek az ébrenlét alatt. Nem könnyen felejthetők.

Álomfejtés fog jelentése az álmainkban

Álomfejtés fog jelentése

Álomfejtés fog, vagyis a fogak és a hiúság

Az egyik elmélet szerint a fogak tükrözik a megjelenésünkkel kapcsolatos aggodalmunkat, hogy mások miként ítélik meg kinézetünket. A fogak, a fogak állapota sokszor a vonzerőt közvetítik, és fontos szerepet kapnak a flörtölésben, udvarlásban. Ha gyöngyházfehéren csillognak, akkor a csókolózás jut róla eszünkbe. Az ilyen álmok sokszor eredhetnek az elutasítástól való félelemből, az öregedés előszobájából, azaz az illető attól fél, hogy már nem kívánatos és öregszik. Egy álmokkal kapcsolatos kutatás megállapította, hogy nőknél a fogakkal való álmodás általában a menopauza idejére tehető, ilyenkor sokszor előfordul az ilyen típusú álom. A menopauza kapcsolatba hozható az öregedéssel is, valószínűleg ezért tapasztalható ebben az időszakban a fogakkal kapcsolatos álmok feltűnő gyakorisága.

A fogak és a kommunikáció

Amikor valakinek hiányzik a foga, akkor előfordulhat, hogy nehezebben kommunikál, illetve formálja a szavakat. A kieső fogak az álmokban jelenthetnek kommunikációs problémákat. Nem tud valamiről beszélni, vagy egyszerűen megakadályozzák benne.

A kihulló fogak és a kínosság

A kihulló fogak, vagy a szuvasodó fogakkal való álmodás utalhat félelemre, zavartságra, illetve arra, hogy valaki bolondot csinál magából. Talán úgy érzi az álmodó, hogy nincsen kellőképpen felkészülve egy feladatra és nevetségessé teszi magát. A gondokat és az aggodalmakat hozzák előtérbe az ilyen típusú álmok. Néha, amit elképzelünk, sokkal rosszabb, mint a valóság.

A kihulló fogak és a tehetetlenség

A fogakat harapásra és rágásra használjuk, így a fogak szimbolizálhatják az erőt. Az álmoskönyvben leírtak szerint az álomban kihulló fog a tehetetlenséget egyik jele lehet. Hiányzik az energia, kisebbrendűségi érzéssel küszködünk, hiányzik az önbizalmunk. Ez az álom jelezheti, hogy határozottabban kell fellépni minden helyzetben.

A foghúzás álom jelentése, vagyis az álmoskönyv szerint a lyukas fog vonatkozhat egészségi állapotunkra

Az álmoskönyv szerint a kihulló fog az alultápláltság, vagy a rossz táplálkozás jelzése is lehet.  Egészséggel kapcsolatban érdemes a fogorvost minél előbb meglátogatni.

A kihulló fogak és a halál

Sok esetben a halál közeledtét is jelentheti, amely általában egy családtagra vagy egy közeli barátra utalhat.

A kihulló fogak és a pénz kapcsolata

Sok esetben a kihulló fogak azt jelentik nem lesz elég bevételünk. Nem áll pénz a házhoz. Ennek alapja egy régi fogról szóló mese. Amikor a gyerekeknek kihullik a foga, akkor a párna alá rejtik és a fogtündér pénzt hoz nekik.

Kihulló foggal álmodni jelenthet megtévesztést, becsapást

Van egy régi kínai közmondás, miszerint ha valakinek kihullik a foga, akkor hazudni fog, vagy már hazudott is.

Amikor kihulló fogakkal álmodunk, nézzük meg, mi történik velünk az ébrenlét időszaka alatt főleg akkor, ha új kapcsolatba lépünk, éppen munkahelyet váltunk, vagy éppen egy átmeneti időszakot élünk meg.